Ett socialt nätverk för amerikanska marinveteraner!

Navy veterinärerFör några år sedan köpte jag domänen NavyVets.com. Jag hade ingen tid att faktiskt arbeta med att bygga ut en webbplats, så jag satte upp domänen Sedo.com för att se om det fanns något intresse för det och få lite annonsdollar. Lite betyder i princip ingenting ... för de tusentals träffarna varje månad fick jag förmodligen bara ett öre här och där.

När sociala nätverk växte började jag testa olika sociala nätverkspaket som jag kan installera på webbplatsen. Jag laddade upp Elgg men det var inte det enklaste paketet att anpassa och komma igång.

Omkring den tiden började jag arbeta med en logotyp för webbplatsen. Jag tog i princip USN-emblemet och separerade alla lager med hjälp av Illustrator och lade till en viss dimension.

För några dagar sedan började jag titta på Ning. Första gången jag såg Ning för några år sedan var den första Mashup Camp. Det var väldigt spännande ... programvara som gjorde att du kunde skriva anpassad kod ovanpå deras plattform ... egentligen inte ett plugin, men mycket mer robust.

Ning har byggt ett fantastiskt socialt nätverk som är lätt att öppna direkt från lådan! I själva verket tog det mig mycket längre tid att bygga logotypen än det tog för att få det sociala nätverket igång!

Jag valde några av de främsta ala carte-alternativen - privat domän, min egen reklam och borttagning av alla Ning Bling. Jag tycker att det ser bra ut! Nu behöver jag bara hitta några fler veterinärer som är intresserade! Jag tycker att det är en ganska cool historia - a Navy Veteran socialt nätverk... ägs och drivs av en Navy Veteran!

9 Kommentarer

 1. 1

  Doug, bra information, jag känner till ett par människor som gör några små sociala nätverk och kommer att dela ditt inlägg med dem!

  • 2

   Jag blev verkligen förvånad över hur lätt det var att använda, JD! Jag tror att layouten kan använda lite extra hjälp, men den kommer dit!

   Webbplatsen fick sin första registrering ikväll! Woohoo!

 2. 3

  Glad att se att du har startat något med domänen (en så bra domän!). Jag har använt Ning med IndyLance under en kort tid och det har varit ganska bra hittills. Jag har inte trasslat för mycket med några avancerade funktioner, men att kunna titta på en del av din kod på en värd, gratis tjänst är sällsynt.

  Jag har inte haft tid att titta på Ning API eller möjligheterna med Googles Open Social. Ah, min oändliga att göra-lista.

  • 4

   Låt oss definitivt dela anteckningar när vi har möjlighet, Noah. Jag är med dig - min lista är mycket längre än min förmåga att slutföra uppgifter!

 3. 5

  God älskvärd man, sover du någonsin ?!

  Ännu ett smidigt, värdefullt projekt från Doug-meister. Lycka till med det!

  • 6

   Jag kraschade faktiskt större delen av dagen idag - jag har ont i halsen. Det är det första tecknet på att jag jobbar för många timmar. Jag ska få en god natts sömn ikväll och vara tillbaka på morgonen!

 4. 7

  Det här är riktigt coolt. Jag har mer än ett par idéer för sociala nätverkssajter och har hört talas om Ning men jag har ännu inte testat det. Jag kanske måste. Jag hoppas att detta börjar ta fart för dig.

  Den stora dumme marknadsföraren

 5. 8

  Wow! Mycket skarp sida! Jag hade hört talas om Ning men hade ingen aning om hur kraftfull den var. Jag kommer definitivt att undersöka detta. Tack!

 6. 9

  Tyvärr hör du att du hade problem med Elgg, jag skulle vara intresserad av att veta var exakt du hade svårt att ställa in. Saker och ting förändras snabbt med Elgg, till exempel nästa version, som förväntas i december, kommer att innehålla ett förbättrat installationsprogram. Dessutom är Elgg-utvecklarsamhället livligt med många människor som är villiga att hjälpa till. Så om du någonsin hittar behovet av att erbjuda dina medlemmar en högre nivå av integritetsstyrning, eller om du börjar känna dig orolig för ett företag som hanterar alla dina data, välkomnar vi dig att sluta igen på Elgg.org 😉

  Lycka till med detta projekt!

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.