Rosa: När affärer är bara

Victoria Secret RosaNär min 15 -åriga dotter kom hem med en Victoria Secret -väska i handen fick jag nästan en stroke. Jag välkomnar alla kommentarer i det här inlägget om hur hemsk pappa jag måste vara och att jag bättre borde övervaka min dotters köpvanor.

Ärligt talat trodde jag inte att det fanns någon anledning för henne att handla på Victoria Secret i många, många år. Du vet ... efter att jag var död.

Alla mina döttrars vänner bär samma snygga kläder just nu ... märkta Rosa över deras rumpor. Jag tänkte att det var ett nytt varumärke, sött namn för att locka unga damer. Visar sig att jag hade rätt, men jag hade ingen aning om att Victoria Secret stod bakom det. Victoria Secret går ut med sina Rosa linje - med en rosa webbplats, Collegiate line of Pink, ett socialt nätverk som heter Rosa nation - som du kan verifiera med Facebook naturligtvis musik, nedladdningar och till och med en t-shirtdesigner.

Jag förstår kanske att Victoria Secret vill utöka sina samlingar och nå olika demografiska grupper, men att nå ner till de unga tonåringarna träffar lite för nära hemmet. Som god vän Adam Small (Indianapolis mobil marknadsföring) sa så perfekt,

Pink verkar vara portdrogen för Victoria Secret för att få unga kvinnor att bli anslutna till deras varumärke i mycket tidigare åldrar.

Till min bestörtning har Victoria Secret uppenbarligen identifierat unga tonåringar som en ny marknadsmöjlighet. Kläderna är billigare än rivalerna Abercrombie & Fitch och Hollister ... och det verkar tonåringar trimmar utgifter precis som alla andra.

Personligen önskar jag att produktlinjen var alldeles för dyr för min 15-åring.

2 Kommentarer

  1. 1

    Douglas,
    Jag är ledsen att jag inte kan säga vad du vill höra, jag gifte mig en vecka efter att jag fyllt 17. Jag vet hur det känns att vara kvinna / barn. Det här är en mycket tuff tid för tjejer, helt plötsligt tittar hela världen på dem, och de är KVINNOR, inte tjejer. Mitt enda råd är att se till att hon vet hur mycket du älskar henne och är där för henne - oavsett vad - och ge massor av möjligheter för henne att ta på sig utmanande uppgifter och ansvar så att hon kan arbeta med att växa upp. Se till att hon vet att det är korrekt att behandlas bra och respektfullt av pojkarna, och var där för att fånga henne när hon faller. (Låter det som ett gratulationskort? Ledsen) Så långt som ROSA märkte jag att på jobbet började några av de unga kvinnorna bara skicka e-postmeddelanden i rosa typ, konstigt relaterade? Och nu när jag är äldre håller jag med om att jag önskar att marknadsföring av sexualisering av unga kvinnor inte var så populärt - eller accepterat.

  2. 2

    Doug

    Du hjälper till att klargöra en sak för mig och det är därför så många tjejer har ordet ROSA på sina rumpor. Nu vet jag! Tack för att jag utbildade mig och gav mig lite foder om min 8-åriga dotter någonsin ber om lite PINK-kläder. Kommer inte att hända (för nu är det).

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.