Ditch Your Video Editor för en av dessa med ljudsynkronisering

Videoredigering

Den här förra veckan arbetade jag med att remixa ett kundutlåtande för en kund. Videografen de arbetade med var fantastisk, och tillhandahöll all rå video och ljud till dem om de ville samla videor i framtiden. De delade de råa MXF-filerna med mig så att jag kunde ladda ner dem och jag insåg genast att jag var över huvudet.

Min tanke var att jag bara skulle popa upp de råa videorna i iMovie, sätta ihop konversationen, kasta ett intro, outro och ljudspår på dem och vara klar. Men den professionella videografen fångade flera vinklar från olika kameror ... och endast en vy hade premiumljudet. Det här är normalt om du är proffs men var långt över mitt huvud.

Med iMovie eller Windows Movie Maker har jag bara en videotidslinje. Så jag skulle behöva redigera varje kameravinkel perfekt och sedan försöka matcha videon till ljudspåret - en omöjlig uppgift. Och utan de ytterligare kameravinklarna skulle inte videon vara lika effektfull. Dags att ringa ett proffs!

My videographer har en studio nära mitt hemmakontor, så jag körde ner och pratade med honom för att se vad som kunde göras. Han lärde mig snabbt om begränsningarna för videoredigeringsprogram och visade mig hur han enkelt kunde lägga till flera videospår eller ett separat ljudspår till sin redaktör och synkronisera dem med ett klick på knappen.

Adobe Premiere Pro ljudsynkronisering

AJ delade några av AJs favoritvideoredigeringspaket som erbjuds klippsynkronisering:

  • Adobe Premiere Pro - det är en skärmdump ovanför AJs favoritprogram för videoredigering. Premiere Pro är det ledande videoredigeringsprogrammet för film, T och webben.
  • Kompositör först - AVID är den ledande branschstandarden för redigering av långfilmer, program och reklamfilmer. Det faktum att de gjorde en gratis version är ENORM! (AJ är också AVID-certifierat)
  • Hitfilm Express - Hitfilm express är indys redigerare. Det är också gratis och det är inte bara en redaktör (som premiär) utan också en kompositör (After Effects) AJ rekommenderar vanligtvis den här som ett gratis alternativ.
  • FilmoraPro Video Editor - Jag har använt Wondershares omvandlingsprogram och det har fungerat felfritt. Jag tvivlar inte på att deras prisvärda videoredigeringspaket är lika bra - och det erbjuder ljudsynkronisering också.

Ljudsynkronisering kan ta alla spår med ljud och matcha ljudvågorna perfekt, även om ljudkvaliteten inte matchar. I det här fallet hade jag ett videospår med perfekt ljud och ett med vad kameran plockade upp. Programvaran identifierade båda och matchade videospåren perfekt. Så AJ kunde vända kameravinklar samtidigt som det bra ljudspåret bibehölls.

Inom några minuter hade AJ videon redo som jag försökte arbeta timmar på. Detta fick mig att tänka om med iMovie för min videoredigering. Med min Adobe Creative Cloud licens, jag kan ladda ner och lära mig Premiere Pro ... så jag tror att det är dags att jag uppgraderar!

Så oavsett om det är flera videoklipp med ett som har det perfekta ljudet, eller om det är flera videoklipp och ett ytterligare ljudklipp från din inspelare ... dessa paket synkroniserar perfekt både ljud- och videoklipp så att du inte behöver!

Och med flera videotidslinjer kan du justera och välja de vyer som du vill göra videon mer professionell och effektfull.

Obs! Jag använder min länk till Adobe Creative Cloud.Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.