Jag tror på Web 3.0!

Depositphotos 26121299 s

Denna bild ger sannolikt stön och stön när jag visar den framför mina tekniker. Jag måste dock visa det. Det har varit mycket diskreta rörelser på webben tidigare. Vi hade Web 0.0 som i grunden var text- och anslagstavlor. Kommer du ihåg dessa dagar? Väntar på att bilden laddas rad för rad med ditt 1200 baud-modem! (Ja, jag vet att jag är gammal!)

webb Historia

Web 1.0 blev verkligen skatter och kontrolleran. AOL (kom ihåg 'ange nyckelord CHEVY) hade ett stort grepp om nätet och fler och fler gateway-webbplatser dök upp på Internet. Om du ville att någon skulle hitta dig kostade det dig dyrt med en bannerannons på en regional webbplats.

web3

Web 2.0 är fortfarande en kontrolltid - men nu är sökmotorerna nämligen Google, äger webbtrafiken. Vi är fortfarande i Web 2.0 idag - om din webbplats kommer att hittas, borde du få den i ett sökresultat. Men den sociala webben börjar nu dyka upp. Folk samlas och dela bokmärken dig genom applikationer för mikrobloggar och social bokmärkning.

Web 2.0 såg nedgången för peer-to-peer-fildelning också. Napster störtades och hackarna, smällarna och tjuvarna var tvungna att gå under jorden. Anonyma proxyservrar och torrents genom The Pirate Bay har hoppat i framkant eftersom "gratis" förblir internetpriset.

Web 3.0 = Minskande sökdominans

Web 3.0 är nästa, och jag tror att det kan vara vilda västern igen! Sökmotorer se upp när folket organiserar sig själva, dela innehållet genom syndikering (semantiskt webb), mikronätverk och hybridapplikationer som körs och offline och innehåller mobilanvändning.

Web 3.0 = Piratkopiering

Min röst är att piratkopiering kommer att göra ett stort steg när sann peer-to-peer-bearbetning blir vanligt genom IP-adresser som blir mer statiska över hemnätverk med hög bandbredd. På Napsters dagar innebar peer-to-peer verkligen peer-to-Napster-to-peer. Napster var porten för all kommunikation. Min insats är på mikronätverk där du kan länka dina applikationer med betrodda vänner och skicka filer utan att någon server (utanför din ISP) vet. Filerna själva kommer dock att vara oigenkännliga genom några häftiga krypteringsmetoder.

Med andra ord kommer den gemensamma delningen av CD-skivor och musikdiskar mellan studenter idag att flytta till applikationer som tillåter delning utan någon däremellan. Trycket från musik- och filmindustrin på regeringen kommer att vara ENORMT att kunna spionera på våra hemnätverk för att försöka spåra och straffa denna nya våg av pirater. Lycka till!

Web 3.0 = Direktannonsering

Tillsammans med minskningen av sökmotornas dominans kommer tillkomsten av "självstyrd" reklam också att växa. Google tar inte längre bort transaktionen mellan annonsörer och utgivare, ny teknik gör det möjligt för annonsörer att hantera sina egna annonser i de utgivare de önskar - och utgivarna får betalt direkt.

5 Kommentarer

 1. 1
  • 2

   Programvara som en tjänst dödar definitivt piratkopieringsfelet ... Jag antar att nästa kommer att vara applikationer som hackar in SaaS-appar. När jag diskuterade piratkopiering - borde jag ha sagt att jag menade begränsad till media som musik, video etc.

   Stor insikt, tack!

 2. 3

  Hej där Doug,

  Jag älskar dina åsikter och insikter i min brevlåda varje dag. Tack så mycket!

  Nyligen har jag hört lite racket om vad Web 3.0 kommer att bli. Så ditt inlägg är i rätt tid. iTunes visar att människor gärna köper innehåll på rak och smal om upplevelsen "betald för" är överlägsen piratupplevelsen ". (iTunes är nu musikhandlare # 1 i USA)

  Jag antar att piratinnehåll är ett "mänskligt tillstånd" -fenomen men jag skulle vilja veta vad du tror att företag som Apple kommer att göra med Web 3.0, antar att det förutsätter att de kommer att börja göra något 2.0!

  Jag har skrivit en Foodie-blogg om staden jag för närvarande är baserad i, Kyoto. Jag började för ungefär 8 månader sedan. Jag har hänvisat till din webbplats och framsteg ett antal gånger under den perioden. Nu är jag så långt att jag vill göra det till bästa tid. Vi gör en liten marknadsundersökning nu och delar ut priser för bra idéer. Stanna förbi om du vill, och kolla in maten! Vi har kokt hackat fiskhuvud, gift pufferfish fin seared och genomsyrad av het skull, och så vidare.

  Kolla in det här: KyotoFoodie 'Win Junk' Survey.

  Web 3.0 kommer att bli "Vilda västern igen"? Ummm! Jag kan inte vänta !! KOM AN!!!

 3. 5

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.