Web 2.0-information överbelastning

Överväldigad av mängden information, appar och nya lösningar som kommer till dig? Jag vet att jag är! Kalla mig dumt, men några av de saker jag nämner idag kan vara gamla nyheter för många, men med så mycket information där ute, vem som verkligen kan följa med. Om du inte är det Douglas Karr or Kyle Lacy - som förresten är jag övertygad om att de inte sover!

Jag har börjat använda några nya organisationsverktyg för att hålla alla detaljer i schack. Här är bara några få som jag tycker är användbara:

 1. läckra_logo.jpgUtsökt: Okej, okej, jag vet att många av er som läser detta kanske redan vet om Delicious. Jag har också känt till det, men tills världen av social delning utvecklats hade det aldrig så stor inverkan. Jag älskar att jag kan bokmärka och tagga bort och oavsett vilken dator jag är på, var jag är, har jag alltid mina favoriter där. För att inte tala om en snabb och enkel plats att hitta alla de länkar jag vill komma ihåg. Som ett blogginlägg nyligen, ett webinarinbjudan eller till och med en artikel.
 2. picnik-logo-spaced.pngPicnik: Återigen är marknadsförare kreativa människor och vi måste kunna designa i en nypa. Jag kan designa när det behövs, men när jag vill ha något snabbt, enkelt och enkelt ... väljer jag picnik! Speciellt för de projekt som du vill krydda lite utan mycket hjärnkraft. Deras gränssnitt är väldigt enkelt att använda och igen som alla webbaserade appar .... Du kan komma åt dina bilder var som helst.
 3. feedburner.pngFeedburner: Nu är jag säker på att du tänker, vilken sten har hon varit under? Inte så mycket ... kom ihåg, jag är en upptagen marknadsförare som jonglerar allt AZ! Jag behöver snabbt, jag behöver enkelt och jag måste komma tillbaka till det när jag är i nypa. Även om jag alltid har känt och älskat feedburner för RSS-funktionerna, men jag fick nyligen veta om möjligheten att bädda in ett e-postformulär också i din blogg. Och sedan mätvärdena, väldigt coola att jag kommer att ha alla dessa verktyg alla inom min Google-plattform varje dag.
 4. google_apps_logo.jpgGoogle Apps: Jag vill inte låta som en Google-anhängare, för som så många andra marknadsförare har jag alltid varit förvirrad av dem bara för att försöka förbättra min sökning. Men på Delivra arbetar vi alla från Google Apps för allt och medan jag är säker på att kostnadsbesparingarna är enorma jämfört med alla datorprogram, är jag imponerad av de olika applikationerna från mail, kalender, webbplatser (som vi älskar!) Dokument, du heter det. Nu vet jag att det inte är perfekt, men tillgängligheten och det faktum att den inte kraschar en gång om dagen har sålt mig.
 5. smartsheet-logo-180x56.pngSmartsheet: Det här är förmodligen den enda appen som många av er kanske inte känner till. Jag älskar SmartSheet eftersom jag är en konstant listmakare. Hur håller jag mer koll på tusentals saker jag gör varje dag? I vilket fall som helst hjälper applikationen mig att hantera flera att göra där jag kan rangordna dem efter prioritet, dela med andra, göra ändringar var som helst, skriva ut eller komma åt vart jag än befinner mig.

Där har du det, fem enkla verktyg som hindrar mig från att ge efter för informationsöverbelastning. Om du är en svältande marknadsförare eller helt enkelt svälter tid, införliva några av dessa verktyg i din påse med knep så kommer du att kunna hantera lasten med största lätthet. Om inte, överväga dem som nya hyperlänkar till det du redan känner och älskar.

4 Kommentarer

 1. 1
 2. 2

  Cool kortlista Carissa. Det visar i ett nötskal de olika plattformarna vi alla marknadsförare behöver för att få våra saker gjort. Jag tittar på SmartSheet. Liksom drthomasho föredrar jag också Diigo framför Delicious eftersom du kan göra anteckningar på sidorna. Taggar är inte dåliga, men med Diigo kan jag använda både taggar och "stickies" på sidorna för att fokusera på en del av hela det sparade innehållet. Vi ses snart igen! –Paul

 3. 3
 4. 4

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.