Vi glider tillbaka till ögonbollar

lämlar 1

Om du tillhör LinkedIn, Twitter, Facebook, eller youtubehittar du alltid ditt användargränssnitt rekommendationer för andra människor att ansluta till eller följa.

Jag tycker att detta är störande.

Jag ursäktar mig inte heller med detta. Jag strävar alltid efter att öka mina följor online och marknadsföra det varje chans jag har. Gå till en webbplats med ett företag eller en person som söker auktoritet online, så ser du dem be om fler följare. Det är utom kontroll.

Samtidigt låter folk som Facebook vara oroade över din integritet - tillhandahållande riktlinjer för integritet att du bara ska ansluta till familj och vänner. Verkligen? Hur kommer det sig att Facebook alltid rekommenderar att jag kommer i kontakt med människor som är det inte min familj och är inte mina vänner?!

Twitter, å andra sidan, är ganska uppenbart om vad de försöker göra. I deras sekretessriktlinjer säger de: "Det mesta av den information du lämnar till oss är information som du ber oss att offentliggöra." och de berättar att de verkligen driver det innehållet till världen i realtid.

I takt med att säkerhetsöverträdelser och sekretessinformation blir allt vanligare i sociala medier måste denna uppmaning att växa allas nätverk med ren volym förändras. Fördelarna med mer ögonglober måste nedtonas aggressivt av marknadsförare. Vi glider direkt tillbaka till "ögonglobsläge" när det gäller sociala medier. Traditionella medier pryder stora siffror för alltid och det har aldrig fungerat.

Vem som helst kan fuska och lägga till tiotals eller hundratusentals följare (gå hitta någon som inte har någon auktoritet med över hundra tusen följare och börja följa alla sina följare-jag garanterar att de flesta kommer att följa dig tillbaka). När du väl gör det söks du omedelbart som ett av inflytande av valfritt antal applikationer online - även sofistikerade algoritmer som t.ex. Klout manipuleras.

Nu så störd som jag är, är det spelet vi är med i idag. Om mina kunder ska tävla och jag ska försöka nå och sälja mer till fler, kommer jag också att spela spelet. Jag kommer också att rekommendera mina kunder att växa till följd. När en vän från ett företag nyligen frågade mig hur jag skulle bryta mig in på Twitter gav jag honom tre råd:

  1. Ge dina följare värde.
  2. Tala när det är något värt att diskutera.
  3. Om folk inte följer dig, köp sedan några följare för att få igång ditt följare.

Holy crap, rådde jag faktiskt någon att köp följare? Ja det gjorde jag. Varför? Eftersom ni fortsätter att följa människor som har ett stort anhängare istället för att bry sig om relevansen av deras innehåll. Naturligtvis inte alla, men de flesta av er. (PS: Det finns en risk att köpa följare ... om du suga på sociala medier, de lämnar. Det är dock ingen stor risk, så alla gör det nuförtiden.)

Så småningom når vi en mättnadspunkt där alla följer alla som pratar om ingenting och mediet kommer att missbrukas och minska som vi har gjort med alla andra traditionella medier tidigare. Då kommer marknadsförare att glömma volymen och börja agera ansvarsfullt för att sponsra sociala medieresurser med en relevant publik.

Tills dess antar jag att vi bara fortsätter att samla ögonbollar.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.