Väst vs Mellanvästern omgång II

Indiana

INLEDNING

Förra veckan var jag med på en panel på The Combine - 2010 Go West: Tidigare Midwesterners som har flyttat till Silicon Valley delar sina berättelser. Jag var en av fyra personer som diskuterade våra personliga historier och det startade en eldstorm på Twitter och gick till Cat 4 när Doug Karr publicerade sina reaktioner när han sammanfattade Kombinera 2010 här.

Alla dessa känslor var helt motiverade med tanke på formatets grunda karaktär, som är mogen för fräcka ljudbitar, men otillräcklig för att verkligen kasta ljus på något som förtjänar mer än 10 minuters avslappnad chatt per person. Doug Karr har varit super älskvärd med att ge mig möjlighet att dyka in i denna diskussion för att ge mitt perspektiv - inte om vad som gick ner på Combine - utan att omforma det från en debatt mellan West vs Midwest (med mig i rollen som Drago) till en som ger mer djup kring entreprenörskap här i San Francisco och i Mellanvästern (i mitt fall Bloomington, IN).

Jag tror att det finns lektioner, baserade på legitim kritik, som kan ge möjligheter i detta för oss alla oavsett vilken sida vi är på. När allt kommer omkring, är inte detta en av de viktigaste pelarna i entreprenörskap?

Delade upplevelser formar vår gemenskap och kultur

Gemenskapen utanför väst och i Mellanvästern är båda lika viktiga på båda platserna, men det finns en jämförelse mellan äpplen och apelsiner när det gäller dynamiken i deras smink. Min berättelse passar in i många här ute: flytten västerut är en aktiv metafor som har en rik och intensiv historia i vårt lands utveckling. Till skillnad från Lewis och Clark paddlar ingen idag uppströms, kämpar med grizzlybjörnar och förhandlar om passage med stridande indianer Indianer, men som dem delar vi alla en liknande känsla av möte - möten med människor, landskap och med vårt eget jag och begränsningar när vi tog risker att lämna våra bekvämligheter hemma och flyttade västerut. Inte många av oss är härifrån, men vi bygger vårt samhälle av dessa vanliga upplevelser utöver de traditioner som språk, socioekonomisk klass, färg och hatning av Kanye West.

I Mellanvästern är samhället en av de starkaste och mest avundsvärda egenskaperna hos någon kultur i världen. Människor i Mellanvästern värdesätter varandras rygg, är alltför gästvänliga (såvida du inte är på ett Ohio St - Mich fotbollsmatch) och alltid får jobbet gjort med så lite fanfare som möjligt (Om Indiana University någonsin lägger namn på ryggen av deras tröjor skulle jag inte bli förvånad om Bloomington förvandlas till en hög med ulmande kalksten). Denna känsla av samhälle är så kraftfull att det vore en galenskap att lämna allt bakom sig för att flytta till en plats där du kan betala 1,700 dollar per månad för att bo i en skokartong ovanpå en aktiv fellinje.

Så, båda gemenskaperna har mycket starka band, men de värderingar och erfarenheter som skapar dessa obligationer ger vissa fördelar och nackdelar med entreprenörskap. På kort sikt är Indiana för närvarande i en nackdel.

Risk och belöning

ingen filmI högt underskattade Mitt namn är ingen, huvudpersonen "Ingen" (spelad av Terrance Hill) tar ett par kulor genom sin cowboyhatt från den legendariska pistolslingaren Jack Beauregard (spelad av Henry Fonda), för att bevisa att han är trovärdig för honom. Dialogen de utbyter lysande:

 • Jack: Berätta för mig, vad är ditt spel?
 • Nobody: När jag var liten brukade jag låtsas att jag var Jack Beauregard.
 • Jack: ... och nu när ni alla är vuxna?
 • Nobody: Jag är mer försiktig. Men ibland löper lite risk, kan ge belöningar, vet du.
 • Jack: Om risken är liten är belöningen liten.

Den största skillnaden som jag pekar på i kulturerna mellan väst och mellanvästern ligger helt i detta axiom. Under de senaste två åren av att bli involverad i webb- och teknikgemenskaperna i Indy och Bloomington kan jag med säkerhet säga att detta är den enskilt största frågan som Indiana har för att bli nästa Boulder eller nästa Silicon Valley. Detta gör det inte menar det ingen tar risker, eller att det inte sker någon meningsfull utveckling i Indiana. Men vad det betyder är att en nyckelkomponent för att bygga ett framgångsrikt tekniskt samhälle inte riktigt har köpt sig in i det stora riskkonceptet än.

Den avgörande positionen i alla tekniska företag är en teknisk grundare eller ledande utvecklare (duh). Efterfrågan på dessa typer av människor överväger långt deras utbud, och detta gäller också i San Francisco. Huvudskillnaden i Indiana är att ett alltför stort antal personer med tekniska färdigheter för att bygga en webbprodukt har svarat på denna ojämlikhet i utbud och efterfrågan genom att inrätta "dev-butiker" som "outsourcar" teknisk utveckling. Detta kräver att icke-tekniska entreprenörer delar ut allt sitt hårt intjänade kapital de har samlat in och / eller eget kapital för att betala någon som inte har hud i spelet. Jag har pratat med många utvecklare från Indy och Bloomington som gjorde fantastiska löner som också tror att de är företagare eftersom de löser startproblem. Men det är de verkligen inte. Du är inte en entreprenör förrän du ger upp din kudde, slänger din hatt med alla andra och offrar tills du har skapat något som skapar värde och tjänar pengar. Om du lämnar in en W-2 varje år är du inte företagare.

Douglas Karr och många andra har gjort ett fantastiskt jobb med att etablera Indy som en Marketing Tech-hotspot. Det är fantastiskt. Men andra grundare som vill bygga nästa Facebook / Google / etc behöver lite seriös ingenjörskunskap. Det är här, men det fördelas inte ordentligt och incitamenten är inte anpassade. Jag känner till många icke-tekniska entreprenörer i Indiana som desperat behöver dev talang och inte kan få det om de inte betalar kontant eller ger upp kapital som inte stannar i tältet när det har utfärdats. Så Indiana tappar fortfarande dessa extremt begåvade entreprenörer till San Francisco och dalen eftersom det här problemet bara inte finns i oproportionerligt stort antal här ute. Jag säger inte att du "inte lyckas om du inte flyttar västerut." Vad jag säger är att det har varit alltför svårt för icke-tekniska grundare att hitta tekniska grundare som de behöver för att konkurrera med nystartade företag och företag i väst som inte har samma problem.

Goda nyheter för Indiana, dock. Saker börjar röra sig långsamt, och jag tror inte att detta kommer att bli ett problem på lång sikt. Hur länge? Jag vet inte, men om jag var en entreprenör i Indiana som inte vill flytta västerut, skulle jag slå den här hästen tills den har reducerats till en hög med molekyler.

5 Kommentarer

 1. 1

  @dougheinz du är en riktig gentleman, Doug. Jag uppskattar verkligen det optimistiska inlägget och den fantastiska synvinkel du tog med till denna diskussion. Vågar jag säga, du var mycket mer optimistisk än några av de negativa mellanväströsterna som ringde in för att skälla ut mig på mitt inlägg. Tack för att du tog dig tid!

 2. 2
 3. 3

  Jag flyttade tillbaka till Indianapolis efter 3 1/2 år i New York City för att gå med i Raidious. Det finns ett tecken på optimism där.

  När jag först flyttade ut dit hade jag ett chip på min axel om hur vi är lika bra här som någon annanstans. Jag lärde mig snabbt att det är helt sant, men att prata om det låter dig låta provinsiell.

  Min chef kunde inte tro att jag var från Mellanvästern eftersom jag "går snabbt, pratar snabbt", jag pratar med händerna och jag är "väldigt kultiverad." Min andra prickade rapport kunde inte ens rita formen av staten Indiana. Det här är två NYC-lifers.

  Medan talang flyter fritt, tenderar kulturen att komma från en av de två kusterna. Det är bara ett faktum. Och mycket av tiden följer talang den kulturens källa till ett av dessa två områden.

  Att bli upprörd och självberättigande är inte vägen att gå. Bra jobbat, Doug. Jag gillade din ton.

  Om inget annat, gör som de gör i New York. Varje gång någon tvivlar på dig, be dem att gå eff själva.

  Bara gör du.

 4. 4

  Tack mannen. Your's är en ganska klassisk berättelse om vad som händer när människor från olika områden och bakgrunder faktiskt träffas och går förbi stereotyperna. Livet är väldigt svårt att leva som en ideolog, eller hur?

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.