Vad är en e-postmarknadsföringskonsult och behöver jag en?

Depositphotos 53656971 s

E-postmarknadsföringskonsultSom vi alla vet fungerar e -postmarknadsföring så jag tröttnar inte på dig denna informationen. Låt oss istället se vad en e -postmarknadsföringskonsult är och vad de kan göra för dig.

E-postmarknadsföringskonsulter har i allmänhet tre former, en E-postmarknadsföringsbyrå, en frilansare eller en intern personal hos en e-postleverantör (ESP) eller traditionell byrå; som alla har färdigheter och erfarenheter som är specifika för att utveckla effektiva e-postmarknadsföringsstrategier. Men deras kärnkompetenser och tjänsterbjudanden varierar mycket.

Så behöver du en e-postmarknadsföringskonsult? Om ja, vilken typ? Ställ dig själv följande frågor.

Är min e-postlösning rätt för mig?
Har min ESP eller interna lösningar alla funktioner jag behöver? Använder jag de funktioner som jag betalar för? Är det lätt för ME att använda? Är min genomströmning i linje med min kostnad?

Vad skickar jag?
Har jag kartlagt vad ska jag skicka? Såsom välkomstmeddelanden, nyhetsbrev, övergivna beställningar, kampanjer och återaktiveringsmeddelanden? Vad saknar jag? Var går fördelningen av e-postkommunikationskedjan?

När ska jag maila?

Ska jag använda information baserat på min mottagares åtgärder för att skicka e-postmeddelanden, till exempel nedladdning av vitbok eller nedläggning av kundvagn? Vad sägs om datumdrivna e-postmeddelanden, till exempel köpare som bara är semester eller jubileer. Vad är min redaktionskalender för mina nyhetsbrev? Håller jag koll på ad-hoc-reklammeddelanden?

Vilka är mina affärsregler?
Har jag bestämt vad som orsakar att ett meddelande skickas? Vilken data behövs för att stödja meddelandet? Ska dataimportprocessen vara manuell eller automatisk? Vilket innehåll skickas när dessa villkor är uppfyllda? Vad är min plan för Från namn och ämnesrader? Ska jag blanda ihop det? Vad och när ska jag testa?

Vilka är mina mål?
Har jag fastställt mål, till exempel antal nedladdningar, försäljning, registreringar? Vad planerar jag att göra för att öka min lista? Vad kan jag göra för att minska förslitningen?

Vilka är mina rapporteringsbehov?
Behöver jag se mer än bara klick och öppningar för att förbättra mina resultat och bevisa mitt fall? Behöver jag använda mina externa data som CRM och webbplats analytics verktyg för att fastställa och spåra mina framgångsmätvärden?

E-postmarknadsföring är en värdefull strävan för de flesta marknadsförare, men processen kan vara utmanande och tidskrävande. En e-postmarknadsföringskonsult eller byrå kan hjälpa dig att nå dina mål samtidigt som du kan använda din tid för att driva andra aspekter av ditt företag.

Behöver du mer än bara insikt? En e-postfokuserad byrå kan också tillhandahålla de stödtjänster och riktlinjer som krävs för att starta och stödja ett starkt e-postmarknadsföringsprogram; läsa hur man anställer en e-postmarknadsföringsbyrå att lära sig mer.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.