Vad sökmotorer läser ...

20583963 m

Sökmotorer indexerar sidor med komplexa algoritmer som väger massor av olika variabler, både interna och externa för din sida. Jag tycker att det är viktigt att känna igen vilka nyckelelement som sökmotorer uppmärksammar. De flesta av dem är element som du har full kontroll över när du planerar eller utformar din webbplats eller bara skriver din sida. Detta oavsett om det är en typisk marknadsföringsbroschyrwebbplats, en blogg eller någon annan webbplats.

Viktiga element för sökmotoroptimering

SEO-diagram över viktiga element

Innan SEO-killarna som läser min blogg sliter sönder mig - jag slänger en ansvarsfriskrivning där ute ... detta är bara en del av vad en SEO-expert skulle vara uppmärksam på när man granskar och justerar din webbplats. Det finns naturligtvis andra faktorer som metataggar, HTML-placeringoch webbplats popularitet. Min poäng är helt enkelt att göra den genomsnittliga webbplatsutvecklaren eller företagsägaren medveten om några viktiga element som lätt kan ändras.

 1. Du har nu möjlighet titel på dina sidor kommer att påverka hur väl sidan är indexerad. Var noga med att använda nyckelord i din sidrubrik och sätt din blogg eller webbplatsens titel sekundär.
 2. Din domän namn påverkar din placering. Om du vill ha topplacering för specifika nyckelord eller fraser, tänk på att integrera dem i ditt domännamn.
 3. Lägg upp sniglar är viktiga och kan användas för att utnyttja nyckelord och fraser. Jag försöker använda en övertygande rubrik som lockar läsaren men mina inläggssniglar brukar modifieras för sökmotorer.
 4. Du har nu möjlighet huvudrubrik (h1) på din sida väger tungt inom innehållet som sökmotorerna indexerar. Höjd (est) placering fysiskt i HTML kommer också att påverka indexeringen.
 5. Som med huvudrubriken, a underrubrik (h2) kommer också att påverka indexeringen av sidan.
 6. Du har nu möjlighet titeln på ditt inläggeller ytterligare underrubriker påverkar vilka nyckelord och fraser som är indexerade och hur bra.
 7. Upprepning nyckelord och nyckelfraser inom innehållet är viktigt. Dessa nyckelord och nyckelfraser bör analyseras för att se om det är nyckelord och nyckelfraser som sannolikt söks.
 8. Gratis nyckelord och nyckelfraser hjälper också.
 9. Ytterligare underrubriker (h3) hjälper också och kan väga mer än andra ord i sidinnehållet.
 10. Använda fraser och nyckelord i en ankare (länk), är också ett bra sätt att driva indexering av nyckelord och nyckelfraser på en sida. Slösa inte bort denna värdefulla vara på "klicka här" eller "länk" ... använd snarare titel och text för att verkligen driva förhållandet mellan länken och nyckelfraserna. Om jag till exempel vill ha min domän relaterad till marknadsföring och teknik vill jag vara säker på att använda:
  <a href="http://martech.zone" title="Martech Zone">Martech Zone

  istället för:

  Min blogg
 11. Precis som med ankarlänken, är det också bra att integrera titeltaggar i bildlänkar. Eftersom sökmotorer inte kan indexera innehållet i en bild (ännu) kommer det att hjälpa mycket mer att lägga till en nyckelordsladdad titel - speciellt om någon helt enkelt använder Googles bildsökning.
 12. Bildnamn är viktigt. Var noga med att använda streck och inte understrykningar mellan orden i bilden. Och se till att bildnamnet matchar bilden ... att försöka fylla nyckelord i en bild som inte är relevant kan skada mer än att hjälpa.

5 Kommentarer

 1. 1

  Förutom det faktum att om du har riktat in fel nyckelfraser till att börja med spelar det ingen roll, jag tror att du har det mesta.
  Mycket grundligt arbete.
  Tack.

 2. 3

  Att känna SEO och förklara det i lekmanns termer är två olika djur. Försök som jag får, jag får några förbluffade utseende när jag gör mitt bästa för att förklara vad sökmotorer letar efter, hur länkning är viktigt och varför sidtitlar spelar roll. Det är mitt jobb att uttrycka dessa idéer på ett kortfattat och lättförståeligt sätt. Det här inlägget hjälper mig oerhört. Bra jobbat.

  • 4

   Tack, Dan! Det har varit en styrka för mig och jag fortsätter att försöka finjustera det. Jag tror att jag är bättre personligen, främst för att jag kan översätta det förvirrade utseendet hos de människor jag pratar med.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.