När kommer CAN-SPAM att utvecklas efter e-post?

FTC har stängt av en hel del spammare nyligen. Spam är fortfarande ett stort problem, jag får hundratals meddelanden om dagen. Jag kunde filtrera e-postmeddelandena (jag brukade använda MailWasher) men gav upp. Det finns andra alternativ - att använda en SPAM-tjänst som kräver att varje person får behörighet att mejla mig, men jag gillar att vara tillgänglig.

Nu sprider sig problemet. Jag får kommentar och trackback -skräppost på min blogg. Varje dag loggar jag in och det finns 5 till 10 meddelanden som Akismet inte har fångat. Inget fel på dem - deras tjänst har fått över 4,000 kommentarer spam på min blogg.

När kommer FTC att engagera sig i andra typer av skräppost förutom e -post? Jag tycker att en bra jämförelse är detta ... Jag köper en butik på en bra gata med mycket trafik. Så snart jag flyttar in och skräppostbutiken nere på gatan hittar mig vill de få några av mina kunder. Så - de sätter upp affischer på min butiks fönster som annonserar sin butik. De ber mig inte om tillstånd - de gör det bara.

Det är som att någon hänger en affisch på min butik som annonserar sin butik. Varför är det inte olagligt?

I den verkliga världen skulle jag kunna stoppa detta. Jag kan be personen att sluta, få polisen att be dem sluta, eller så småningom kan jag stämma dem eller åtala. Men på Internet kan jag inte göra det. Jag vet adressen till SPAMMEREN ... Jag känner till hans domän (Var han bor). Varför kan jag inte stänga av honom? Det verkar som om vi borde ha samma kriminella och civila handlingar som vi tillhandahållit om min butik (blogg) varit en riktig gatuadress.

Det är dags att utöka lagstiftningen och lägga lite teknik bakom dessa lagar. Jag tycker att SPAMMER IP: er bör blockeras löpande från namnservrar över hela världen. Om människor inte kunde komma till dem, skulle de sluta.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.