Varför bloggar du?

BloggJag gillar att söka och förmedla information. Jag har massor av familj, vänner, kollegor och kunder som ber om min åsikt och jag älskar att ge dem det. Tyvärr har jag fler frågor och fler människor som behöver hjälp, så ibland blir min familj arg att jag inte svarar.

Men det is vad jag är bra på.

Jag gillar att lyssna.
Jag gillar att läsa.
Jag gillar att lära.
Och jag älskar att dela med mig av vad jag har lärt mig.

Att dela är ännu viktigare när jag har fel. Jag uppskattar det när folk säger till mig att jag är av min rocker. Idag fick jag en passionerad tiff på jobbet om gränserna för mitt ansvar och mitt jobb. Sanningen är att det var en tiff eftersom jag hatar gränser. Jag vill inte ha mitt team och jag argumenterar om vad mitt jobb är kontra vad deras jobb är. Jag vill bara få en grupp huvuden tillsammans för att åtgärda darnproblemet! Det är allt!

Under tider av stress hos ett företag vill vi driva tillbaka ansvar och gränser. Är det inte roligt att när du startar ett företag att dessa gränser inte finns? Alla sparkar helt enkelt in för att de alla ha till om de vill överleva. Hur håller vi den drivkraften när du växer från 5 till 10 till 5,000 XNUMX kunder? Jag tycker att det är en av de bäst bevarade hemligheterna för stora företag. Att hecka med processer, pappersarbete, pekande fingrar .... bara få det gjort! Det är därför jag driver affärer och inte politik. Jag föraktar politik, särskilt politik i näringslivet.

Så jag skrek, och de skrek, och jag skrek lite mer och stormade ut. Efteråt kom vi igenom det. Vi är ett bättre lag på grund av det. Önskar jag att det aldrig hände? Absolut inte! De måste förstå hur jag mår och vem jag är så att vi kan få jobbet gjort rätt. Jag respekterar dem mycket mer för att skjuta tillbaka än inte. Och nu uppskattar jag deras perspektiv.

Jag vill ha dessa debatter med alla. Jag är en bättre person när du uttrycker dig för mig. Jag tänker inte säga att jag har rätt eller att du har fel ... vi har alla våra egna perspektiv och övertygelser. Vi är bättre som ett team på grund av vår mångfald.

Det är därför jag bloggar!

Jag får kasta ut mina idéer för alla som vill läsa dem. Jag har ett par hundra läsare om dagen nu och varannan dag kommer en av dem att ge mig en kommentar eller en kort anteckning som får mig att tänka på vad jag har skrivit. Igår lämnade ledaren för ett respekterat GIS-företag två ord angående mitt senaste inlägg på Google Maps: “Trevligt genomförande!”. Det gjorde min dag!

Det är därför jag bloggar.

Jag har en grupp pålitliga människor runt mig som jag ständigt studsar idéer av. Men det räcker inte. Jag vill studsa mina idéer från människor jag inte känner. Människor utanför min bransch, utanför mitt land, utanför min ras etc. Jag välkomnar deras svar! Det gör jag verkligen! Vi är bättre när vi förstår varandra. Ingenting kan stoppa oss.

Så varför bloggar du?

3 Kommentarer

  1. 1

    Jag hittade just den här bloggen idag och jag måste säga att jag tycker att den är en utmärkt blogg med lika bra inlägg. Jag ser fram emot att läsa mer av ditt arbete!
    Courtney

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.