Varför filmbranschen misslyckas, uppföljaren

Efternamn December, Jag skrev ett inlägg om varför filmbranschen misslyckas. Jag borde kanske ha skrivit varför det misslyckas med "oss". Ironiskt nog, här är uppföljaren till den posten. Ikväll gick barnen och jag och såg Pirates of the Caribbean, Död mans kista. De borde helt enkelt ha kallat det, Pirates of the Caribbean, Let's Milk as Many Movies out of this as we Can.

Effekterna i filmen var otroliga och filmen var underhållande. Men utan att förstöra det för alla, slutade slutet varje dörren öppen för nästa film. Kort sagt såg jag 160 minuter av en film utan slut. Inget slut! Inte en enda!!! Jag satt till och med igenom krediterna för att titta på den söta lilla scenen i slutet och blev besviken över det. (Tekniskt sett lämnade ännu en del av tomten oavslutad).

Tyvärr, Disney! Du sabbade det. Jag väntar på Pirates del III på video. Ni borde verkligen skämmas för er själva.

Vad har detta med marknadsföring att göra? Parallellerna liknar ett samtal som min kollega, Pat Coyle, inledde på sin blogg om reklam, marknadsföring och kultur. Pat säger, ”vi kan använda dessa berättelser för att berätta för folk vad de vill höra och få sina pengar i utbyte mot en tillfällig känsla av uppfyllelse. Det är inte ett företag jag vill bedriva. ”

Filmer är ett undantag från denna regel ... vi betalar verkligen för den tillfälliga känslan av uppfyllelse. Ordet uppfyllelse är dock en hänvisning till en slutsats eller slut. Tänk om du inte ens får den tillfälliga känslan av uppfyllelse. I så fall är målet att lura konsumenten och strikt få sina pengar. Det är det som avskräckt mig med den här filmen. Målet med filmen var inte bara att tjäna mer pengar än det tog för att göra filmen, det är målet att också lämna mig ouppfylld så att jag spenderar mer pengar på Nästa filmen också!

Det brukade vara så att biograferna blev tråkiga när de skrev en uppföljare eller gjorde en ny make. Nu är allt en del av filmen. Vi har tappat fokus på "konsten" och har blivit uppslukade av sammanslagningen av reklamfilmer och filmer. Åtminstone de flesta informationsannonser har en pengarna-tillbaka-garanti. Det är för sent för pengarna jag ponnerade för den här filmen.

Arrrrrrr!

En kommentar

 1. 1

  Vet du hur Hollywood definierar en konstfilm?

  Om det inte tjänar pengar är det en konstfilm.

  Allvarligt.

  Som sagt, jag måste erkänna att när min fru och jag fick chansen att se en film tillsammans såg vi verkligen piraterna. Och tyckte verkligen om det.

  För mig är Pirates en rolig och äventyrsfilm. Det hävdar inte att det är mer. Och som en sådan film tycker jag att den är lysande.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.