Varför filmindustrin misslyckas

Depositphotos 38080275 s

Jag och mina barn åkte och såg King Kong igår. Specialeffekterna och datorgenererade grafiken var helt fantastiska. Jag tror att det verkliga testet av en film (som beror på specialeffekter) är om du befinner dig empati med den datorgenererade karaktären. Kong hade verkligen sin egen karaktär. Jag trodde att slutet var lite hokey och inte matchade sorg och intensitet av hjärtslag bleknar i den senaste versionen ... men resan var fortfarande fantastisk.

Jag tog två vänner till mina barn såväl som mig så 2+ timmarna kostade mig ganska mycket. När jag körde upp till teatern 3 minuter innan filmen började började mina barn stöna om att vara sena och de platser vi skulle befinna oss i. Jag skämtade tillbaka att vi först skulle behöva sitta igenom den "Bästa-köp-sponsrade-sväng- your-cell-phone-off-idiot movie ”, en förhandsgranskning av X-Men 20, en läsk och nacho (med ost som kommer att göra det genom Armageddon) och 45 andra förhandsvisningar av filmer som håller på att omarbetas.

Vad som hände därefter fick mina barn att tro att jag var en profet. Det var inte X-Men 45, det var X-Men 3. Poseidon, en remake av det ständigt fruktansvärda Poseidon-äventyret, Miami Vice, och se ... ett bankrån (med en twist) film med Denzel Washington.

Har någon annars undrar varför filmindustrin suger? Undrar de verkligen? Verkligen? På väg att se King Kong 3 (om du hoppar över Mighty Joe Young) ser jag en förhandsvisning av Miami Vice (sans Don), Poseidon 3 (om du räknar TV-versionen för några veckor sedan), X-Men 3 och en bankrånfilm ????

Problemet med filmindustrin är att det nu är en officiell "industri". Det är en bransch med en massa feta katter som sitter vid bordet brukade tjäna en miljard dollar och som är rädda att satsa på allt annat än den säkra vinsten.

De säger att de som inte studerar historia är dömda att upprepa det. Jag börjar tro att ingen i Amerika studerar historia längre. Detta land bygger på tro och risk. Hitta till mig ett företag som har gjort det och garantera att de har några fantastiska berättelser om hur de var en centimeter från fullständig förintelse.

Filmindustrin måste "dela upp sin portfölj" om den verkligen vill göra den. Visst ... gå för de enkla pengarna med Shrek 5, Rocky 10, etc. Men börja finansiera fler "nystartade företag". Min bästa väns fru producerade en film 2004, kallad Man känner smärta som fick en Bravo! pris vid Toronto Film Festival ... du skulle tro att folk pundar ner för hennes dörr för att få in lite talang!

Nej ... Jag antar att vi behövde Miami Vice och Poseidon.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.