Ska du optimera innehåll för breda skärmar?

blixt

Jag skulle älska en expert för användarupplevelse att ringa in på det här inlägget. Jag har tittat på när fler och fler teknikwebbplatser maximerar visningsområdet (din enhets synliga region) och jag är inte riktigt så imponerad. Jag tror inte det, om du har mer upplösning måste du använda den upplösningen.

Här är en sammanfattning av de bästa upplösningarna på Martech Zone:
Beslut

Den mest populära upplösningen, som du kan se, är 1366 × 768. Detta är i stort sett standardbärbar datorupplösning på marknaden just nu. Proportionellt så ser den skärmen ut:
1366x768

Som du ser är skärmen väldigt, väldigt bred och lite kort. Medan det ger en bra skärm som är optimerad för att se HD-videor, är det inte riktigt en skärm som är optimerad för webbplatser och läsning. Och vi tittar på videor på avstånd ... inte på nära håll där vi läser text och skriver på tangentbordet. En vertikal skärm skulle vara en mycket bättre upplösning för det, eftersom webbplatser varierar mer i längd än vad de gör i bredden.

Så jag ser detta angrepp på webbplatser som är utformade för att maximera visningsområdet och jag säljs inte. Tidningar hittade för länge sedan att människor läste i vertikala remsor, inte långa horisontella. Vårt fokus tenderar att gå vilse när vi rör oss över skärmen. Att flytta element långt till vänster eller till höger sätter dem ur fokus när jag läser innehåll, så sekundära element som sidofält ignoreras praktiskt taget helt.

Med det vill jag inte redesigna Martech Zone skärm för att ta upp den horisontella fastigheten när som helst snart. Vår design på en bildskärm skiljer sig från upplevelsen på en mobil enhet eller surfplatta och vi fortsätter att hålla dessa upplevelser unika. Vår bredd på bloggen är utmärkt för att läsa uppifrån och ner och se sidofältet när vi visar nyckelinnehållet. Vårt primära innehåll är 640 pixlar brett för att passa standardvideostorlekar och ett sidofält som är 300 pixlar brett för standardannonsering.

Vad tror du? Ska vi följa andra webbplatsers väg? Eller är jag på rätt väg med vår nuvarande layout?

2 Kommentarer

 1. 1

  Jag kan inte säga att jag är en expert på användarupplevelse, men jag har byggt webbplatser länge och jag driver alla hårt för åtminstone en lyhörd design, om bara för att ta hand om de problem du är inför.

  Om du tittar på webbplatser som Mashable, The Verge och till och med NPR kan du se att de har bytt till en mycket bredare design som du sa som jag personligen ÄLSKAR, eftersom jag arbetar och läser mycket av mitt arbetsrelaterade innehåll på en 32 ″ skärm.

  Enligt min mening måste jag dock undra vad som offras och vilken typ av budget du behöver konvertera.

  Utvecklaren i mig skulle rekommendera att testa med bredare mönster på specifikt innehåll och använda en omdirigering för specifika visningsportar och sedan gå därifrån.

  Jag tycker att med sajter som The Verge och Mashable behöver en riktigt bra bit en hel del utrymme, och den bredare designen hjälper verkligen det.

  • 2

   Tack för den här stora insikten, Doug! Vi skulle säkert investera om det finns bevis för att breda, responsiva format förbättrar läsbarheten och engagemanget på webbplatser. Finns det definitiva bevis på detta där ute?
   Douglas Karr

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.