WordPress-författare: Lägg till en redigeringslänk om du är inloggad

wordpress logo

Jag ville uppdatera en WordPress-webbplats och lägga till avsnittet "Om författaren" under varje inlägg. Det var lite tuffare än jag trodde - och kräver faktiskt ännu mer programmering, men här är den första klippningen:

Författaren: Hemsida: Handla om:

Därefter kontrollerar jag om någon verkligen är inloggad och visar en redigera profillänk så att personen helt enkelt kan klicka och uppdatera sin information (jag uppdaterade det här inlägget ... bra kommentar och fråga från Ajay!):

">Redigera profil

Jag lade till class = ”author” till stilarket så att det också ser snyggt ut.

Jag vill städa upp koden för att inte visa en adress eller info om det inte finns någon; Jag tror dock att jag måste skripta faktiska frågor till databasen för detta. Observera länken "Redigera profil" ... den är omslagen av ett if-uttalande som bara visar det om en användare är inloggad. Jag tyckte att det var snällt, så jag ville dela det med dig om du ville använda det!

11 Kommentarer

 1. 1
 2. 2

  Hej Ajay!

  Jag vill inte visa länken Redigera profil såvida inte någon faktiskt är inloggad. Så funktionen get_currentuserinfo () tar tillbaka användarinformation och if-uttalandet verifierar om den nuvarande användaren har en användar-id ... det är ett sätt att kontrollera om eller inte de är inloggade.

  Med andra ord - om du är inloggad ser du en länk för att redigera profil. Om du inte är det ser du inte den länken.

  Doug

 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6

  Hej Doug,
  undrar bara vet du hur jag skulle kunna använda detta beroende på användaren som är inloggad?
  Så om användaren som var inloggad var JohnSmith skulle den visa "A" och om användaren inloggad var BillBob skulle den visa "B"?

  Tack!

  • 7

   Hej Mike,

   Jag är ganska säker på att variabeln $ user_id kommer att returnera det faktiska användar-ID i ditt Användaravsnitt i admin. Så du kanske kan bygga ett ärende uttalande om if logik ....

   if ($user_id=="1") { echo "Doug"; }

   Jag har inte testat detta men jag är ganska säker på att du måste sätta det inom ramen för get_currentuserinfo-funktionen.

   Doug

 7. 8
 8. 10

  Hej Doug. Tack för att du delar med dig. Tyvärr fungerade den här koden inte för mig:

  Redigera
  Profil

  Jag använde koden nedan istället. När en användare är inloggad visas "Min profil". När ingen användare är inloggad visas “Skapa ett konto”.

  <? php if (is_user_logged_in ()) {
  get_currentuserinfo ();
  eko ('Min profil');
  }
  else {
  eko ('Skapa ett konto');
  };
  ?>

  Vill bara dela om någon annan behöver det. Remove Ta bort utrymmet mellan “<” och “?” för att koden ska fungera.

 9. 11

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.