Så här uppdaterar du ett WordPress-sidofält från iCal med Google Kalender (och annat Google Fun!)

Den här veckan registrerade jag min personliga webbplats för Google Apps. Jag har fått ett skräppost eftersom min e-postadress inte har förändrats på flera år och min värd (även om jag älskar dem) kommer att debitera $ 1.99 per e-postadress för skräppostskydd, något som gmail gör gratis. Med Gmail arbetar du också med algoritmer byggda av miljontals andra användare så det är ganska exakt!

Google Talk-märke

Det har funnits ytterligare fördelar med att flytta till Google Apps som jag inte insåg! Den första är möjligheten att integrera Googles snabbmeddelandeapplikation, kallad Talk, direkt i mitt sidofält via en Google Talk-märke.

Google-meddelaren

Det har jag också Google-meddelaren, som varnar mig när jag har e-post och från och med idag integreras med Google Apps och varnar mig också när jag har kalenderhändelser. Det är en fantastisk liten applikation.

Google Calendar iCal-synkronisering

Kanske den största nyheten den här veckan var när min vän, Bill, skrev om Google Kalenders stöd för CalDav och möjligheten att synkronisera iCal och Google Calendar. Det är ganska enkelt:

 1. Öppna iCal-inställningar
 2. Lägg till ett konto
 3. Ange din Google-e-postadress och lösenord
 4. Ange din kalenderadress:
  https://www.google.com/calendar/dav/youremail@
  din domän.com/användare

ical google

Jag ville inte dela min primära kalender på mitt WordPress-sidofält, så jag lade till en annan kalender i min Google-kalender och lade sedan till den också i iCal. Det finns anvisningar för synkronisering av dina sekundära kalendrar med iCal. Det är helt enkelt en annan URL.

Google Kalender WordPress-integration

Det sista steget är att installera WordPress-plugin för Google Kalender för att lägga till en widget i sidofältet som analyserar och visar händelserna från din kalender. Det finns dock några nyanser med detta plugin, som bör uppmärksammas:

 1. Registrera dig för ett Google -data API Nyckel, du behöver den för att gå in i inställningarna för insticksprogrammet.
 2. När du anger XML-adressen för din Kalender-feed, se till att du byter ut den sista noden i webbadressen med "full" så att adressen ser ut så här:
  http://www.google.com/calendar/feeds/youremail@
  dindomän% 40group.calendar.google.com / public / full
 3. Widgeten visar månaden och datumet ganska ful. Detta beror på formatering i JavaScript och det kan enkelt ändras. I functions.js på rad 478 hittar du formateringen av datumet. Om du vill att datumet ska visas i ett annat format kan du ändra utdatasträngen. Exempel:
  dateString = displayTime.toString ('dddd, MMMM dd, åååå');
 4. Widgettiteln visas inte i enlighet med WordPress API och standardfunktion för widget. Någon var trevlig att lägga upp korrigeringen för detta i Google Code men den har inte släppts ännu. Här är anvisningar om vilken kod du ska byt ut för att rätta till widgettiteln.

Med detta helt integrerade kan jag nu använda Google Notifier eller iCal och lägga till en händelse som visas i mitt sidofält! Hur lång tid det tar beror på dina synkroniseringsinställningar mellan iCal och Google.

3 Kommentarer

 1. 1
 2. 2

  Det var jättebra. Försökte många evenemangskalendrar, hittade ingen lämplig. Googles wpng-plugin var perfekt utom punkterna ovan. Och jag har ingen kunskap om skript. Så…
  Min hjärtliga tacksamhet.
  Anand.

 3. 3

  ... lägga mitt tack till ovanstående affischer ....

  Dina snabba och effektiva visuella exempel var oerhört hjälpsamma för en webbansvarig att byta från html till wordpress.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.