WordPress och MySQL: Vad är ditt antal ord?

Depositphotos 16207113 s

Det har diskuterats på bloggar om den genomsnittliga storleken på ett WordPress-inlägg. Något ljus har kastats att sökmotorer bara kommer att väga effekten av den första x antal tecken, där x för närvarande är okänd. Som ett resultat är allt efter det bara ett slöseri med ord.

wordle

Bild från wordle!

Jag är ganska otäck med mina blogginlägg så jag ska göra ytterligare analyser och se om inläggets popularitet från sökresultat har någon korrelation med ordräkning. Jag blir inte alltför vetenskaplig, men jag vill ta en djupare titt.

Hur kan jag fråga WordPress efter Word Count?

MySQL har inte en inbyggd ordräkningsfunktion för MySQL, men som med alla andra obesvarade frågor har någon smart kille på bloggsfären redan svarat på hur man använder MySQL för att få ett Word Count.

Här är författarens ordräkningsfråga modifierad för en WordPress-databas:

VÄLJ ʻID`, `post_date`,` post_type`,
SUM (LENGTH (`post_content`) - LENGTH (Byt ut (` post_content`, '', '')) + 1) AS 'Wordcount'
FRÅN `wp_posts`
GRUPP MED 'ID'
HAR `post_type` = 'post' OCH 'post_status' = 'publicera'
BESTÄLL EFTER 'post_date' DESC
GRÄNS 0, 100

Jag prenumererar för närvarande inte på den "perfekta poststorleken" eftersom det som verkligen ger vikt med en sökmotor är inte bara ordräkningen, men antalet länkar till det innehållet. Om du har ett inlägg på 2,000 ord som väcker mycket länkuppmärksamhet, då rätt storlek på ditt inlägg var 2,000 ord.

7 Kommentarer

 1. 1
 2. 2
 3. 3

  Jag skriver tills jag har fått min poäng. Jag tycker att det är dumt att människor som köper innehåll är så förpackade med ordräkning.

  • 4

   Casey - Jag håller helt med dig. Jag tror att det finns möjligheter att använda bilder och punktpunkter för att locka folk att läsa igenom innehållet, men jag skriver tills jag tror att poängen är klar ... och jag försöker göra varken mer eller mindre.

  • 5

   Casey - Jag håller helt med dig. Jag tror att det finns möjligheter att använda bilder och punktpunkter för att locka folk att läsa igenom innehållet, men jag skriver tills jag tror att poängen är klar ... och jag försöker göra varken mer eller mindre.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.