WordPress: Relaterat inlägg tweaking

wordpress

Om du använder WordPress bör en av dina obligatoriska plugins vara relaterade Post plugin. Med det sagt såg jag att volymen på nyckelord som publicerades med mina dagliga läsningar verkligen vred på resultaten från Relaterade inlägg.

Jag blev också förvånad över att plugin-programmet Relaterade inlägg bara innehöll en lista med relaterade inlägg innan inlägget som du läser! Vad händer om du ändrade dig (som jag ofta gör!) ... borde du inte också tillhandahålla inlägg som släpptes efter originalet men fortfarande relaterade?

Som ett resultat gjorde jag några mindre justeringar av plugin. Först för att referera till inlägg både före och efter det aktuella inlägget ändrade jag rad 91 från:

. "OCH post_date> = '$ nu'" till (UPPDATERAD: 11/15/2011):. "AND post_date! = '$ Now'". "OCH postdatum <= CURDATE ()"

För det andra publiceras Daily Reads på min blogg automatiskt av Del.icio.us under en specifik författare (så att jag aldrig skulle ändra lösenordet och bryta den automatiska inlägget). För att göra detta lade jag bara till en ny frågeparameter för att utelämna den författaren från de inlägg som söktes genom att infoga följande rad efter föregående:

. "OCH postförfattare! = 4"

Jag hittade författarnumret helt enkelt genom att leta upp det i mina användare. Jag skulle hellre inte göra saker komplicerade genom att gå med i en annan tabell - det kan minska hastigheten med vilken dessa resultat visas och sakta ner laddningstiden. Det kommer att leda till att folk blir frustrerade och lämnar.

Fördelarna med att visa relaterade inlägg

Relaterade inlägg är ett fantastiskt verktyg för alla bloggar. Relaterade inlägg stärker sökmotorresultaten genom att förstora nyckelorden genom länkar, ett viktigt inslag i sökmotoralgoritmer.

Relaterade inlägg är inte bara a SEM verktyg. Relaterade inlägg är ett lagringsverktyg som håller användarna kvar på din webbplats. De kanske inte hittar det de letade efter var de landade - men om du ger dem ytterligare referenser kan de hålla fast!

20 Kommentarer

 1. 1

  Coolt trick. Jag hade inte insett relaterade inlägg väljer bara tidigare blogginlägg ... jag måste redigera plugin-programmet. Tack för heads up och instruktioner 🙂
  …och ett gott nytt år!

 2. 2
 3. 3

  wow .. det här är ett snyggt trick. Även om jag inte har plugin-program för wasabi-relaterade inlägg har jag plugin-programmet Simple Tags för relaterade inlägg och jag antar att det måste använda samma postdate <-villkor. Tack för tipset, låt mig kontrollera min plugin-kod och se om jag kan justera den för att ge bättre resultat.

 4. 4

  Chandoo, Simple Taggar använder inte ett villkor efter datum - jag tror att det skapar relaterade inlägg live, med varje sidvy (såvida inte cachen är på). Det är inte det mest effektiva för servern, men det betyder att den kommer att få de bästa matchningarna, oavsett om de publicerades före eller efter att inlägget visades.

  Doug - ledsen att jag gick lite från ämnet ...

 5. 6

  Bra inlägg! Men jag vill välja några nits.

  Din rättfärdigande för “(inte) gå med i ett annat bord" eftersom:

  "det kan minska hastigheten med vilken dessa resultat visas och sakta ner laddningstiden"

  är offbase och ett exempel på för tidig optimering som hämmar underhållsförmågan, och det är synd att se människor med en stor publik rekommendera sådana saker eftersom det sprider felinformation.

  Den SQL-anslutning du talar om, förutsatt att du har rimliga index på plats kommer du att öka din svarstid med högst mikrosekunder. Du måste ha massor av trafik innan någon märker en skillnad på en halv sekund. Nu ja, om du tvingar dig själv kan du skriva så riktigt braindead SQL-kod som kommer att fungera fruktansvärt, men en ytterligare koppling till nyckeldata är inte ett exempel på det.

  Istället för att förespråka hackning av någons publicerade plugin skulle jag verkligen vilja se dig förespråka att förbättra det och sedan arbeta för att få din förbättring inkluderad i själva pluginet. Som det är, kan du få några amatörkodare att tillämpa dina ändringar och sedan senare uppgradera till den nya versionen av plugin-programmet och de tappar ändringarna men kan inte ta reda på vad som gick fel. Din ändring är godartad, bara en förlust av funktionalitet, men vissa hack kan leda till att en webbplats går sönder om en framtida revision av kärnpluggen används ovanpå den hackade.

  JMTCW. Fortsätt det goda arbetet annars. 🙂

  • 7

   Hej Mike!

   Tack för att du svarade - jag är dock inte säker på att jag håller med. Jag optimerade inte i förtid ... jag hittade faktiskt det bästa sättet att få all den funktionalitet jag behövde utan att behöva göra ytterligare ändringar. I min bok borde det vara varje utvecklares mål.

   Jag sa också att det kunde påverkar prestanda. Jag brydde mig inte om att testa eller försöka eftersom det inte var nödvändigt med tanke på hur jag optimerade plugin. Än en gång - jag fick 100% av den funktionalitet jag behövde utan att gå med eller lägga till index etc. Det är rätt lösning i min bok.

   Jag håller dock med dig om dina andra anteckningar. Jag är trött på att publicera plugins på nytt, känns som att jag får exponering av någon annans arbete. Jag hänvisade till författarens blogg om detta - så kanske han kommer att ta hänsyn till dessa som funktioner för framtida släpp.

   PS: Fixat redigeringen! 🙂

   • 8

    @Douglas: Jag är inte säker på att jag håller med. Jag optimerade inte för tidigt? Än en gång - jag fick 100% av den funktionalitet jag behövde utan att göra en anslutning eller lägga till index etc.

    Jag antar att det är skillnaden mellan någon som tittar på programmering från professionellt yrke och ett hantverk kontra någon som är en praktiker bara försöker få något gjort (och jag menar inte det perjorativt; på vissa e-postlistor spelar jag brevroll mot den förra. 🙂

    Det liknar hur en revisor eller advokat säger till en företagsägare “Jag skulle inte göra det”Och företagets ägare, inte kliver in i alla de förgreningar som yrkesverksamma är medvetna om att vara * potentiella * ignorerar deras råd eftersom det verkar som för mycket ansträngning och plöjer framåt. Gud vet att jag har varit den företagare tidigare och har plöjt framåt mot alla råd, men mycket till min laddning senare. 🙂

    @Douglas: Jag är trött på att publicera plugins på nytt, ...

    Nej, det är inte precis vad jag sa. Vad jag sa är att eftersom det är öppen källkod kan du bidra med dina ändringar till den ursprungliga författaren, det kommer de att acceptera, och du kan göra det proaktivt genom att kontakta och erbjuda. Jag arbetar för närvarande som marknadsföringskonsult och webbplatsimplementator för nischutgivare och användning Drupal för webbteknik, och Drupal-communityn kontaktar alltid pluginförfattare (Drupal kallar dem "moduler") och erbjuder sig att förbättra andras moduler.

    Bara en tanke.

    PS Tack för redigeringsfixet.

    • 9

     Bra poäng, Mike!

     Jag kan tippa med plugin-programmet för att lägga till det alternativet "Visar bara inlägg innan det inlägg som visas". Jag tror att det andra alternativet är lite mer proprietärt för min blogg, men jag ska kolla och se att det kan vara av intresse för författaren.

 6. 11
 7. 13

  Doug - Jag kanske saknar något här. Det verkar som

  AND post_date <= '$now'

  förhindrar inte att inlägg som gjorts efter det aktuella inlägget inkluderas, så mycket att det förhindrar att inlägg som du kanske har ställt in inkluderas publiceras i framtiden.

  Hoppas det är vettigt och tack för den fantastiska bloggen.

  • 14

   Scott,

   Det är ett fantastiskt fynd! att jag är säker på att alla (som skriver i förväg) kommer att uppskatta.

   Jag uppdaterar frågan i inlägget.

   Doug

 8. 15

  @Mike: Tja, jag antar att det är skillnaden mellan någon som tittar på programmering från professionellt yrke och ett hantverk kontra någon som är en praktiker bara försöker få något gjort

  Intressant skillnad. Även om det skulle vara trevligt att ha allt igång på det absolut bästa kan det vara, i många fall verkar det opraktiskt. Jag strävar efter att hitta en balans i min programmering mellan hur jag vill att något ska köras och hur mycket $ eller tid det tar för att få det dit.

  Jag strävar efter att göra det minsta som krävs för att uppnå det syfte jag försöker uppnå. Att spendera mer tid skulle inte vara kostnadseffektivt.

  Kort sagt, om inte den förlusten av effektivitet märktes i min blogg skulle jag inte spendera den extra tiden, om det märks än jag skulle bestämma om den extra tiden skulle vara värt resultatet. Perfektion är inte alltid den bästa lösningen.

  • 16

   @Dwayne: Jag strävar efter att göra det minsta som krävs för att uppnå det syfte jag försöker uppnå. Att spendera mer tid skulle inte vara kostnadseffektivt.

   Naturligtvis, om du alltid gör det lägsta innebär att du inte lär dig bättre tekniker som får dig att upprepa minimalt många gånger i framtiden snarare än att låta dig undvika det, då har du gjort en falsk prestation. Ja, många uppgifter behöver inte extra ansträngning men jag har sett att många tar genvägar så här tidigare och de var några av de minst produktiva och / eller minst värdeskapande människorna jag kände (några av dem var tyvärr mina anställda , varför jag verkligen märkte deras brist på produktivitet.)

   @Dwayne: Kort sagt, om inte den förlusten av effektivitet märktes i min blogg skulle jag inte spendera den extra tiden, om det märks än jag skulle bestämma om den extra tiden skulle vara värt resultatet. Perfektion är inte alltid den bästa lösningen.

   Jag tror att du saknade mina poäng. Först sa jag att Doug optimerade för obemärkt effektivitet, inte jag, men ännu viktigare om du ska implementera ett hack som kan orsaka framtida problem med underhåll av godhetens skull, publicera det inte för andras användning utan att åtminstone berätta typ av underhållsproblem som det kan orsaka för dem senare.

   Ironin i din kommentar är att det tar en snabb och enkel rutt ofta att kosta dig mycket mer tid i framtiden när du installerar en säkerhetsuppdatering för din WordPress, förlorar din hackade funktionalitet och vill ha den tillbaka. Nu har du en höstack med en saknad nål och du måste nu ta reda på var nålen var.

   Tillbringa extra tid på prestanda? Bah, vanligtvis inte nödvändigt. Tillbringa extra tid på underhåll? Ja, det lönar sig ofta på lång sikt.

   Förpackning, ja det är mänsklig natur att avvisa varningar för saker som aldrig har orsakat sig själv smärta. Känn smärtan en gång och du kommer att vara mycket mer benägna att följa dessa varningar från andra som redan har känt den smärtan.

 9. 17

  En sak skulle jag säga; Jag tror att Dougs hack skulle vara ett bra komplement till WordPress, åtminstone som ett användaralternativ. Det verkar ganska dumt att begränsa relaterade inlägg till endast de som kom tidigare.

  Jag skulle också vilja be Doug att skriva om hur hans dagliga inlägg publiceras från del.icio.us; det skulle vara ett intressant ämne.

  • 18
   • 19

    Heh. Bra! Jag antar att jag borde ha googlat för det först.

    BTW, jag skickade ett personligt mejl till mig om att jag var i Indy 16-19 februari för ungefär en vecka sedan men har inte hört tillbaka. Fick du? (ta gärna bort den här delen av min kommentar.)

 10. 20

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.