Hur många ord per inlägg är rätt?

Depositphotos 8021901 s

Kudos till Indy Confluence för att sätta på en bra nätverksevenemang här i Indianapolis i går. Till skillnad från de flesta nätverkshändelser ledde Indy Confluence av Brett Healey och Erik Deckers, förde in en panel av folk här i regionen för att ge några mervärde råd till alla dess medlemmar. Den här månadens ämne var Varför är företagsblogging kritiskt för ett företags framgång och jag blev inbjuden att vara med i panelen.

Panelen bestod av Chris Baggott, Rhoda Israelov, Rodger Johnson, Kyle Lacy och jag.

Det var en fantastisk diskussion men ett ämne fastnade i min sökning: Hur många ord ska ett blogginlägg ha?.

Konversationen gick över hela bordet och de flesta talarna pressade på pittiga inlägg och siffran 250 ord lades ut som optimalt. Som den enda "långa kopian" bloggaren röstades jag av panelen.

För läsare av min blogg vet du att jag inte ens kan skapa ett blogginlägg på 250 ord (det här inlägget är ett bra exempel). Jag har massor av läsare, bra sökmotorplacering och ett växande antal prenumeranter - och jag är aldrig pittig! Jag analyserade antalet ord per inlägg och jämförde det med att publicera popularitet på min egen blogg och hittade aldrig någon korrelation.

Den här gången bestämde jag mig för att titta på några andra bloggar. Inte bara några bloggar. Jag valde de fem bästa resultaten på Google när jag letade efter Blogga för SEO. Jag tror att någon i den övre änden av striden kommer att ha en viss konsekvens i sina inlägg som kan ge mig lite insikt. De fem analyserade bloggarna var SEOmoz, SEO för Google, Online marknadsföringsblogg, Hittail Blogg, Och den Daglig SEO-blogg.

Eftersom dessa bloggar har ett stort sökresultat antar jag att de är både populära och relevanta. Jag tog de senaste 10 blogginläggen per blogg för totalt 50 blogginlägg. Detta är på inget sätt vetenskapligt men jag tror att resultaten upprepar vad jag argumenterade för under panelen.

ord per inlägg

Ord per inlägg resultat:

 • SEOmoz hade i genomsnitt 832.3 ord per inlägg med en median på 512.5 ord per inlägg.
 • SEO för Google hade i genomsnitt 349.7 ord per inlägg med en median på 315 ord per inlägg.
 • Topprankade bloggar hade i genomsnitt 742.5 ord per inlägg med en median på 744 ord per inlägg.
 • Hit Tail Blogg hade i genomsnitt 255 ord per inlägg med en median på 233 ord per inlägg.
 • Daglig SEO-blogg hade i genomsnitt 450.8 ord per inlägg med en median på 507 ord per inlägg.

De slutliga resultaten är i genomsnitt 526 ord per inlägg och en median på 447 ord per inlägg. Av de 50 uppmätta inläggen (10 per blogg) var endast 6 mindre än 250 ord. Tidigare har jag bevisat att inläggets storlek inte har påverkat min bloggs läsekrets. Nu ska jag säga det igen, det råd jag har till ord per inlägg är detta:

Antalet ord du skriver per inlägg bör vara antalet ord som krävs för att slutföra inläggets viktigaste syfte. Jag tillägger att antalet ord per inlägg bör vara något konsekvent för att möta förväntningarna hos nuvarande läsare. Jag räknar inte antalet ord - jag ser till att om någon hittade mitt blogginlägg från en sökmotor resulterar det i att de får vad de kom för.

26 Kommentarer

 1. 1

  Denna information är väldigt ny för mig. Jag har alltid delat upp ett ämne i flera inlägg när det blir för stort för att jag inte vill att mina läsare ska bli överväldigade av en överväldigande känsla av att rulla terror. Personligen gillar jag inte webbplatser som jag måste rulla ner för mycket. Hur som helst, du har precis presenterat några intressanta saker här. Jag kanske borde avsluta ett ämne i ett inlägg trots att det tar mer än 2500 ord. Tack för att du publicerade en så intressant artikel.

 2. 2

  Om innehållet är relevant och värdefullt, som ditt, Doug, är längden oviktig. Å andra sidan, om en bloggare bara pratar för att höra sig själv tala (vilket tyvärr är för ofta), så är det helt annat!

 3. 3

  Ett blogginlägg bör ha så många ord som behövs för att få din poäng.

  Inget att säga? Ingen poäng = 0 ord

  Kanske är allt du behöver säga en mening. Men en riktigt bra mening! Du kan hamna i en citatbok, för crimminys skull!

  Stor fettpåse med vind, men intressant vindpåse = skriv på! Släpp ut det. Ventilera! Utläggning! Rave! Vem bryr sig om hur många ord ???? Om det får dig att må bättre, gör det! (Detta är mer för den icke-professionella bloggaren.)

  Människor kommer att läsa långa inlägg om tankarna är tillräckligt starka för att dra dem med ... om skrivningen är dålig kan ingen mängd ord eller brist på ord spara inlägget.

  Nog sagt.

 4. 4

  Är inte nyckeln här innehåll istället för antal ord? Om du har bra innehåll kommer folk att länka till dig och därmed ge dig Google-befogenhet, eller hålla diskussionen vid liv i kommentarerna och därmed ge Google intrycket av att din webbplats uppdateras regelbundet. Och det är lättare att ha bra innehåll med mer än 250 ord. Eller saknar jag något?

  • 5

   För folk som har bloggat tidigare, tror jag att det här är en bra idé och innehåll är kung. För den första bloggaren eller företaget som funderar på att blogga är det dock en fråga som ständigt kommer upp så det är viktigt att vi svarar på det.

 5. 6

  "Antalet ord du skriver per inlägg bör vara antalet ord som krävs för att slutföra inläggets viktigaste syfte"

  Det är det mest förnuftiga råd jag någonsin har läst om detta ämne.
  (Naturligtvis är jag partisk som någon som skriver ganska långa inlägg)

  Vanliga läsare av mina bloggar säger att de gillar min skrivstil, så jag tänker inte ändra det eftersom vissa säger att 250 ord ska vara max (det tillåter också en bra blandning av nyckelord för SE också).

  Dina inlägg är fulla av bra info och en utmärkt läsning, så ja, bra råd: följ inte 'den accepterade normen'; hitta det som fungerar bäst för dig och sluta räkna orden 🙂

 6. 7

  Jag försökte verkligen göra denna punkt när vi pratade om ämnet på panelen på Confluence. Du gör det med MER klass. 🙂

  @Cynthia Älskar det faktum att du sa Vent, Rant och Rave. De mest inlästa inläggen på min blogg är när jag bråkar och berättar om något. 🙂

  • 8

   Det finns mycket felinformation i denna bransch och ingen har verkligen den magiska kulan! Google ger mig fortfarande dåliga sökresultat ibland och andra gånger stinker jag av att ett inlägg skrivs väl.

   Jag tycker att det är viktigt att skingra "åsikterna" med lite data för att säkerhetskopiera det! Vi lär oss fortfarande.

 7. 9
 8. 10
 9. 11
 10. 13

  Ingenting som att använda data för att överstyra åsikter. Min personliga åsikt om artikeln (blogg eller annat) är "Good Writing Wins!" Ju bättre skrivning (grammatik, innehåll, berättelseflöde etc.) desto längre kommer jag att läsa den.

 11. 14

  Tack för det här inlägget eftersom jag har försökt ta reda på det här. De flesta av mina inlägg är från 350 till 450 ord per inlägg. Jag vet att när jag går till en blogg och inlägget är över 500 ord, skumar jag bara över det. Jag tror inte att de flesta gillar att läsa långa bloggar. Jag försöker få min poäng på mindre än 500 ord. Jag kanske har fel. Hur som helst, bara mitt tänkande. Utfall

  • 15

   Jag håller definitivt med om att folk läser mindre. Vi driver våra kunder att använda punktpunkter, bra bilder och fetstil / betoning var de kan för att fånga "skummarna". Om du är konsekvent tror jag att det betyder mer ... så att folk kan förvänta sig samma sak vid varje besök.

 12. 16

  Förra månaden i ett samtal med flera vänner under ledning av Allison Carter och Jeremy Zucker drogs slutsatsen att rätt antal ord per inlägg var som du säger, "Antalet ord som krävs för att slutföra postens viktigaste syfte."

 13. 17
 14. 18
 15. 19
  • 20

   Bilder är kritiska! Inte bara för att förklara svåra ämnen utan också för att locka läsare till ditt innehåll och hjälpa dem att komma ihåg det. -
   Skickat från Mailbox för iPhone

 16. 21

  Bra användbar info. Jag kände att mycket över 700 ord skulle få läsaren att gå vilse. Tack för att du tillhandahöll dokumentationen.

 17. 22
  • 23

   Jag är övertygad om att det har, @ mikemorrison1: disqus, även om min skrivning inte har förändrats mycket. Sökmotorer uppskattar mer "tjockare" inlägg med flera mediatyper, mer text och fler element (punktad text, underrubriker etc.)

 18. 24

  Det finns inga hårda och snabba regler hur mycket ord per inlägg är rätt. Det beror på inläggets ämne, hur mycket inlägg som behöver beskrivas i detalj. Inlägget kan ha olika kategorier som vissa inlägg är små, medelstora och långa svansar. Samma standarder beskrivs i det här inlägget var sömmarna hade i genomsnitt 832.3 ord per inlägg med en median på 512.5 ord per inlägg. Topptankbloggen hade i genomsnitt 742.5 ord per inlägg med en median på 744 ord per inlägg.

 19. 25
  • 26

   Vi har inte omprövat den här analysen på flera år men det kan vara dags. Jag tror att Google tittar mycket mer på "tjockare" sidor med fler ord per sida än tidigare. Kataloger har påvisats påtagligt under de senaste åren. Vi försöker ha minst 250 ord och verkligen försöker slå 500 till 1000 ord med de inlägg vi försöker rangordna på.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.