Verksamheten med ordforskning

Denna is ett sponsrat inlägg. Med värdet på sökmotorrankningen så högt är det inte konstigt att forskningsverktyg dyker upp överallt på webben. Jag använder Wordtracker i min blogg, helt enkelt för att det har ett lättanvänt plugin för att hitta de bästa taggarna för var och en av dina inlägg.

Jag vet att SEOmoz har en hel del sökord och nyckelfrasverktyg inom sin arsenal av premiuminnehåll, jag kan helt enkelt inte motivera kostnaden för $ 49 per månad på min lilla blogg.

Wordze begärde att jag skulle göra ett sponsrat blogginlägg om dem och jag var nyfiken på att lära mig mer om denna bransch. Wordze har ett prenumerationspaket på $ 45 per månad och det verkar ha den mest robusta samlingen av verktyg jag någonsin sett när det gäller sökordsforskning:

Wordze

Här är en lista över funktioner och verktyg som du hittar i Wordze:

 1. Keyword Research Tool - det här är en motor där du kan skriva in ord och fraser och den kommer tillbaka med en historik, indexering, ranking, antal och annat analytics verktyg associerade med frasen och andra liknande fraser.
 2. Importera sökord - om du är ett proffs i branschen har du förmodligen gjort en del forskning om sökord tidigare. Wordze har gjort det enkelt för dig att importera dina andra sökord till deras system.
 3. Ladda ner resultat - självförklarande.
 4. Nyckelord API - det här är otroligt robust API för att integrera Wordze i ditt innehållshanteringssystem eller din applikation. Jag är verkligen fascinerad av detta - jag skulle gärna se någon integrera en redaktör som innehåller sökordsförslag när du skriver.
 5. Felstavningar för sökord - Detta är en till stor del förbises strategi. Om jag taggade min webbplats med 'marketig teknologiblogg"och"marknadsföringsteknologi blogg'eller bara mer marknadsföring och teknik mer, jag kunde fånga lite bra trafik som andra webbplatser kanske ignorerar!
 6. Historisk nyckelordsforskning - en fascinerande titt på trender för nyckelord och fraser.
 7. Sökmotorforskning - ett utmärkt verktyg för att gräva djupare i sökmotorresultat och hitta vad andra webbplatser är optimerade för.
 8. Projekt - om du forskar om flera projekt kan du organisera dina sökord i projekt för snabbare åtkomst till vart och ett av verktygen.
 9. Webbplatskontroll - väldigt coolt verktyg där du kan ansluta en URL till en sida och få tillbaka en rapport om alla nyckelord och fraser, samt möjligheten att gräva djupare till varje för vidare analys.
 10. Tesaurus - Wordze har också en robust tesaurus där du kan plugga in ett nyckelord och få tillbaka några extra nyckelord att använda, mycket praktiskt om du vill bygga optimerat innehåll för att driva sökning.
 11. WordRank -kontroll - ta reda på vem som äger sökorden som du försöker driva.
 12. Nedladdningar - möjligheten att mata ut all din sökordsforskning.
 13. Vanliga frågor - Vanliga frågor - det här är guldvärdt, de här avsnitten svarar på alla frågor du kan ha om sökordsforskning.
 14. Videor - gillar du inte att läsa? Dessa människor har till och med publicerat videor om alla deras verktyg och hur de kan utnyttja dem fullt ut!
 15. Och naturligtvis erbjuder Wordze ett affiliate-program!

Enligt min ödmjuka åsikt, det mest fantastiska inslag i Wordze är organisationen av verktyg och enkelheten i att hitta och använda dem. Det är inte lika vackert som några av de andra verktygen där ute, men det behöver inte vara det - det här är ordforskning för godhetens skull!

Vad kan Wordze använda? Alla verktyg är ganska statiska - klicka, publicera, klicka, publicera. Jag skulle verkligen vilja se möjligheten att sortera rutnät och dynamiskt generera diagrammen och filtrera listorna. Om jag till exempel hade ett sökord som startade den 15 mars, skulle jag vilja göra analys före den 15 mars och efter den 15 mars i all min analys och kartläggning.

4 Kommentarer

 1. 1
 2. 3

  Hej Doug,

  Bra info i det här inlägget. Jag lär mig bara om nyckelordsspårning och SEO. Undrade var det finns ett plugin för Wordtracker och hur mycket kostar det? Tack.

 3. 4

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.