Skriva för människor som inte läser

känslor

Den här veckan svarade jag på en Facebook-kommentar (ok ... det var ett argument) och författaren svarade genast ... ”Så vi håller med!”. Det fick mig att gå tillbaka och läsa om hans kommentar. Jag var generad över att se hur hemskt min kommentar var som svar på hans - jag saknade helt hans nyckelpunkter.

Senare hittade jag en kommentar på min blogg som sprängde mig ... men skilde sig faktiskt inte med min åsikt som jag hade skrivit. Det pekar verkligen på en stor fråga på webben - människor läser inte längre. Det handlar inte om latskap eller dumhet ... Jag tror verkligen att det är dags. Folk når din sida, blickar och kommer till en slutsats.

Vad det verkligen pekar på är ett behov av att din onlinemeddelande ska utformas för maximal förståelse. Din webbplats behöver bilder - antingen bilder eller video - så att läsarna kan titta på innehållet i kombination med bilden och behålla den information som du försöker förmedla genom meddelandet. Det räcker inte att skriva ett inlägg på 500 ord längre.

Jag rekommenderar kunder att göra en 2-sekundersregel på sina sidor. Har någon som aldrig har varit på din webbplats innan webbplatsen nere och flasha webbplatsen till dem i 2 hela sekunder.

  • Vad såg de?
  • Fanns det ett centralt budskap?
  • Behöll de någon information?
  • Visste de vad de skulle göra nästa gång?

Det är inte så att alla inte tar sig tid - men många gör det inte. Och just de läsarna kan vara en perfekt kandidat för dina produkter eller tjänster.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.