Yahoo! Sökmarknadsföring ... Du förlorade mig!

Direct Mail är ett dyrt medium. Eftersom det är dyrt kan det inte ske på måfå. Jag brukade berätta för mina kunder att möjligheten att få någon uppmärksamhet med Direct Mail var direkt relaterad till avståndet mellan deras brevlåda och papperskorgen. Den enda delen av en direktreklamkampanj som är viktigare än målet och biten är förmågan att utföra på kampanjen.

Idag fick jag en vackert skapad Direct Mail-bit från Yahoo! Sökmarknadsföring. Erbjudandet var 75 USD i kredit för vissa sökordsmarknadsföring på Yahoo sökmotor. Sedan jag precis lanserade en socialt nätverk för marinveteraner, Jag har testat med några nyckelordsköp.

Yahoo! Sök marknadsföring direktreklamkampanj

Det finstilta är naturligtvis att du måste sätta en icke återbetalningsbar deposition på 30 USD på kontot. Det är fortfarande 45 dollar i klick som jag kunde ha använt, så jag försökte registrera mig. Jag säger försökte eftersom jag möttes av detta felmeddelande inte mindre än fyra gånger i registrerings- och betalningsprocessen:

Yahoo! Fel

Direktreklam har en sak gemensamt med all reklam. Du måste kunna leverera din produkt eller tjänst så snart utsikten går genom dörren. Oförmåga att leverera gör mer skada än att inte annonsera alls. Jag hoppas att denna Yahoo! kampanj var en provkampanj som skickades ut till ett fåtal personer för att testa deras systems förmåga att hantera registrering och inköp ... men sanningen är förmodligen motsatsen. De förlorade mig! Efter fyra försök kommer jag inte tillbaka.

Yahoo! spenderade troligen hundratusentals dollar på denna direktreklambit. Och den dåliga marknadsdirektören, som designade en fantastisk bit, kommer troligen att skylla på kampanjens dåliga prestanda.

Om inte naturligtvis Yahoo! råkar läsa min blogg. 🙂

5 Kommentarer

 1. 1

  Jag är alltid förvånad när stora företag förstör saker så här. De har tur att du gav dem fyra chanser, de flesta skulle ha slutat första eller andra gången. Tyvärr för den ”lilla killen” om vi gör ett misstag som detta kommer våra potentiella kunder sällan att ge oss en andra chans.

 2. 2

  Ja, men Direct Mail är bara dyrt om det inte görs ordentligt. Om det görs bra kan det vara kostnadseffektivt. Det kan kosta mer pengar än något billigt / gratis som e-postmarknadsföring, men tenderar att bli mer framgångsrikt. Det är mätbart, anpassningsbart och kan testas. Låt oss se radio eller TV göra DET. (Så säger DM-experten! 😉)

  Erik Deckers
  VisionDirect

  • 3

   Eric,

   Jag håller med! Jag borde ha sagt "betydande investeringar" snarare än "dyra". Det är egentligen inte en kostnad när det görs korrekt och hjälper till att generera så mycket intäkter. Heck, jag var redo, villig och kunde svara på den här biten!

   Doug

 3. 4

  Eric,

  Fantastiska kommentarer. Yahoos marknadsföringsgrupp har nyligen tappat många av sina bästa människor till startups och konkurrenter. Jag har alltid trott att en av de bästa direktmarknadsföringsguruerna är Jay Abraham - kanske de borde ringa honom.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.