Hur man använder ett zoommöte för att spela in en fjärrgäst på din podcast i separata spår

Använda Zoom för Podcasting

Jag kan inte berätta alla verktyg som jag tidigare har använt eller prenumererat på för att spela in podcastintervjuer på distans - och jag hade problem med dem alla. Det spelade ingen roll hur bra min anslutning var eller kvaliteten på hårdvaran ... intermittenta anslutningsproblem och ljudkvalitet fick mig nästan alltid att kasta podcasten.

Det senaste anständiga verktyget som jag använde var Skype, men antagandet av applikationen var inte utbrett så mina gäster hade nästan alltid utmaningar att ladda ner och registrera sig för Skype. Dessutom, då jag var tvungen att använda en köpt tillägg för Skype för att spela in och exportera varje spår.

Zooma: The Perfect Podcast Companion

En kollega till mig frågade mig hur jag spelade in avlägsna gäster häromdagen och jag lät honom veta att jag använde det Zoommötesprogramvara. Han sprängdes bort när jag sa till honom varför ... ett alternativ i Zoom låter dig exportera varje besökare som sitt eget ljudspår. Gå bara till Inställningar> Inspelning och du hittar alternativet:

Zoominställningar för inspelning av en separat ljudfil för varje deltagare.

När jag spelar in en intervju sparar jag alltid ljudet på den lokala datorn. När intervjun är klar exporterar Zoom ljudet till den lokala inspelningskatalogen. När du öppnar målmappen hittar du varje spår i en mapp som är snyggt namngiven och sedan ingår varje deltagares spår:

zoominspelningskatalog 1

Detta gör det möjligt för mig att snabbt importera vart och ett av ljudspåren till Garageband, göra nödvändiga ändringar för att ta bort hosta eller misstag från det spår jag behöver, lägga till mina introduktioner och outros och sedan exportera till min podcastvärd.

Zooma video

Jag rekommenderar också att du håller ditt videoflöde på under en podcast! När jag pratar med min gäst tror jag att de videoklipp vi tar från varandra ger massor av personlighet till konversationen. Dessutom, om jag någonsin ville publicera videospåren för mina podcasts, skulle jag ha filmerna också!

För tillfället är det tillräckligt med att behålla min podcast!

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.